Samen Verspillingsvrij
Van 11 tot en met 17 september is het de Verspillingsvrije Week, georganiseerd door Samen Tegen Voedselverspilling. In Nederland eten we een kwart van het voedsel dat we in huis halen nooit op. Dit belandt zonder pardon in de vuilnisbak, en dat moet anders. Speciaal voor deze actieweek gaan we all-in met een speciaal driegangen menu.
Sinds de opening zetten we ons in voor een betere wereld. Door een circulaire bedrijfsvoering, door samen te werken met lokale leveranciers en door te geven om mens, plant en dier. Zo houden we niet van het verspillen van talent en werken we met een zero waste aanpak in de keuken. Het brood wordt gebakken met bierbostel (restproduct van bierbrouwen), de paddenstoelen die verwerkt zitten in de bitterballen van GRO groeien op koffiedrab en de koekjes bij de thee worden gemaakt van de restjes deeg die overblijven van andere koekjes door de Koekfabriek. Tijdens de Verspillingsvrije Week doen we er met ons speciale menu een schepje bij!
Drie gangen verspillingsvrij
Geniet van drie gangen, denk aan snacks gemaakt van groentepulp met een dip van bospeentopjes, gnocchi van restbrood met een onkruidpesto én een dessert met cheesecakecrème en koffiedikcrumble. Het is een simpele daad voor een beter klimaat, op deze manier zie je wat er allemaal nog voor lekkers te maken is met of van restproducten!
En dat doen we niet alleen door een heerlijk menu klaar te maken, maar ook door jou te informeren over wat je zelf kan doen. Ontdek ons online informatieboekje met alles over onze werkwijze en leveranciers, maar ook met lekkere recepten die je thuis kan maken met je eigen restjes.
Het driegangenmenu is vegetarisch, verkrijgbaar van 11 september tot en met 6 oktober 2023 en kost € 37,50 p.p. Reserveer het menu direct via de reserveringstool, selecteer de optie ‘Verspillingsvrij Menu’.
* Het menu kan op verzoek vegan worden bereid, dit kun je aangeven bij je reservering in het opmerkingsveld.