Kruidenblog – Chef Peter vertelt

Interview met The Green House’s chef-kok Peter Scholte

“Een vers kruid is als een goede wijn – het blijft je verrassen in smaak.”

 

Na het inspirerende verhaal van kruidenleverancier Philip twee weken eerder, kan ik niet wachten om te horen hoe de chef des huizes de kruiden van Hrbs. gebruikt in zijn gerechten voor The Green House. Peter komt mij met een grote glimlach tegemoet en geeft me een stevige handdruk. Wat een fijne vent, hoor ik mezelf denken, terwijl we in het midden van het restaurant gaan zitten.

Lees verder

The Green House – Gebouw(d) voor de toekomst

Het stationsgebied van Utrecht is volop in ontwikkeling. De Jaarbeurs, het Beatrixtheater en het hoofdkantoor van de Rabobank zijn belangrijke trekpleisters aan deze kant van het spoor. Samenwerkingspartners Strukton, Ballast Nedam en Facilicom wonnen de tender voor de herontwikkeling van rijkskantoor De Knoop, waarbij ook het tijdelijke horecapaviljoen in het stationsgebied werd ingevuld. Met als resultaat: de ontwikkeling van The Green House. 

Lees verder

Dutch Cuisine

Onze gerechten bereiden wij vanuit de filosofie van Dutch Cuisine. Sinds kort mag The Green House zich ook Dutch Cuisine-restaurant noemen. Dit betekent dat wij een samenwerkingsverband zijn aangegaan om de Nederlandse keuken en eetcultuur te promoten!Lees verder

H-eerlijke wijnen in The Green House

We werken zo veel mogelijk met duurzame en lokale producten vol smaak. Dat geldt ook voor onze wijnkaart. Het aanbod van deze duurzame en smaakvolle Nederlandse wijnen is beperkt, daarom zijn we op zoek gegaan naar de beste alternatieven over de grens. In deze zoektocht stuitten wij op een bijzondere groep Franse wijnboeren en wijnmakers die samenwerken onder de naam Terra Vitis.  

Lees verder