Topchef Peter Scholte kiest voor The Green House

Peter Scholte is de executive chef-kok van The Green House. Met zijn ruime ervaring in binnen- en buitenlandse horeca op sterrenniveau hoopt hij met The Green House circulair koken bekender te maken onder een breed publiek. En te laten zien dat circulair koken vooral ook heel smaakvol is. Maar zijn belangrijkste motivatie is de gast. Peter Scholte: “Ik zeg altijd: als ik met een mooi product veel gasten blij kan maken, dan is mijn missie geslaagd. En als dat kan op manier die bijdraagt aan een duurzamere wereld, dan is voor mij de cirkel rond.”Lees verder

Doe-het-zelf circulariteit: 6 tips

In onze zoektocht naar circulaire oplossingen voor The Green House komen we veel initiatieven en ondernemers tegen die ons inspireren en ons aan het denken zetten. We vinden het leuk deze inspiratie weer door te geven. Daarom delen we zes tips voor doe-het-zelf circulariteit. Zodat je ook zelf circulariteit kunt toepassen voor een vliegende start van een duurzaam en circulair 2018.Lees verder

Circulariteit is booming. Maar wat is het?

Circulariteit is bezig aan een opmars. Je leest er steeds vaker over in de media. Toch krijgen wij er nog veel vragen over. Wat houdt een circulaire economie nu eigenlijk in? Wat is ervoor nodig? Is het een hype of blijft het? En welke circulaire ambities hebben we met The Green House? Lees verder

Urban farming: van zaadje tot oogst

Wat zijn de voordelen van urban farming en hoe worden de groenten en kruiden straks in The Green House gekweekt? Een gesprek met Philip van Traa, die als ondernemer en medeoprichter van hrbs. verantwoordelijk is voor de realisatie van de urban farm in The Green House.Lees verder