Nierstichting Restaurant Driedaagse
Ben jij een fijnproever en liefhebber van pure smaken? Zet de Nierstichting Restaurant Driedaagse dan in je agenda. In de week van 9-15 mei serveren wij een smaakmakend tasting-menu voor diner. Met aandacht voor pure ingrediënten, verse producten, rijke smaakmakers, en natuurlijk minder zout.
Culinair genieten met aandacht voor pure smaken en minder zout bij restaurants in heel Nederland. Dat is waar de Restaurant Driedaagse voor staat. Dus, ben jij een fijnproever en liefhebber van pure smaken? Zet de Nierstichting Restaurant Driedaagse dan in je agenda. In de week van 9-15 mei serveren restaurants door het hele land weer een smaakmakend tasting-menu voor lunch of diner. Met aandacht voor pure ingrediënten, verse producten, rijke smaakmakers, en natuurlijk minder zout. En wij doen mee!
Zoutbewust eten
Met de Restaurant Driedaagse wil de Nierstichting mensen bewuster maken van hun zoutgebruik. Want eet je te veel zout, is dat slecht voor de gezondheid. Om je een idee te geven: op jaarbasis eten wij gemiddeld een kilo zout te veel. En dat per persoon! De hoogste tijd om te minderen dus, en zo nierschade te voorkomen. Wist je dat 2 miljoen Nederlanders kampen met chronische nierschade? Vaak zonder dit zelf te weten. Dat is zorgelijk. Met de Driedaagse willen we je laten proeven dat minder zout betekent: meer smaak én gezonde nieren.
Actiemenu
Voor de Restaurant Driedaagse hebben wij een speciaal sharing actiemenu. Je geniet met elkaar aan tafel van drie gangen. En zoals je van ons gewend bent met ingrediënten uit de regio, eigen urban farm en het seizoen.
– Eerste gang –
Pizzetta knolselderij shoarma
ambachtelijke pizza uit eigen houtoven | wilde spinaziesaus | knolselderij shoarma | oesterzwam | tomaat | amandelen | vegan kaas
Witte asperges
gepofte aardappel | zeekraal | lamsoren | zeebanaan | boterjus | peterselie
Kussenbrood
à la minute gebakken brood | zure room | groene kruidensalsa
– Tweede gang –
Kruidentuinsalade
kruiden | mesclun salade | seizoensgroente | french vinaigrette | bierbostelcroutons
Barigoule
ragout van gepofte Hollandse artisjok en bospeen | aardappeltuille | artisjokcrème
Gegrilde bospeen
bospeen-vanillecrème | Hollandse quinoa | kikuna leaves | zoet-zure witte wortel
– Derde gang –
Stekkerloos ijs
stekkerloos ijs | tartaar van fruit | munt
Chocolade nemesis
witte chocolademousse | crumble | chocoladesorbet | gesuikerde amandelen
3-gangen actiemenu: 37,50 p.p. (vanaf 2 personen)
Reserveer je tafel alvast via onze speciale service ‘Actiemenu Restaurant Driedaagse’ in de reserveerkalender.