Dubbel genieten tijdens de Double Dutch Food Week
Van 7 tot en met 14 oktober is het tijd om onze smaakpapillen te verwennen en ons bewustzijn over voedsel te vergroten tijdens de Dutch Food Week. Bij The Green House willen we deze gelegenheid aangrijpen om jou te trakteren op een speciaal driegangenmenu dat volledig in het teken staat van de Nederlandse keuken en lokale producenten. Stap binnen in onze wereld van smaak en duurzaamheid, want deze week wordt omgedoopt tot de Double Dutch Food Week!
Sinds het begin vijf jaar geleden zetten we ons in voor een betere wereld door het Dutch Cuisine-principe te omarmen en nauw samen te werken met regionale leveranciers. Een van onze trotse partners is Double Dutch, een bedrijf opgericht door de Nederlandse tweelingzusjes Joyce en Raissa. Double Dutch staat bekend om zijn innovatieve frisdranken met verleidelijke smaken zoals cranberry en gember, of rabarber en dennennaalden, naast essentiële mixers zoals tonic, sodawater en gemberbier. Ons speciale menu begint daarom met een verrukkelijke c/mocktail op basis van Double Dutch, waarmee we de Double Dutch Food Week officieel openen.
Een Nederlands feest op je bord
Ons speciale Dutch Food Week menu belooft een culinaire reis door Nederlandse smaken. Als voorgerecht serveren we onze huisgemaakte huzarensalade, bereid met Nederlandse aardappelen, wortels, augurk, doperwten, ei en gestoofd rundvlees. Een ware ode aan de Hollandse keuken!
Voor het hoofdgerecht brengen we een eerbetoon aan de aloude andijviestamppot, geserveerd met worst van Amsterdamse varkens die gevoed worden met restjes die Amsterdammers weggooien. Deze varkens krijgen de tijd om te groeien en kunnen lekker wroeten in de grond, wat resulteert in een smaakvolle en duurzame maaltijd.
Een zoete Nederlandse afsluiter
Wat betreft het dessert, hebben we een verrassing in petto. We toveren de bekende vlaflip om tot een luxe nagerecht met yoghurtparfait, vanillecrumble en verschillende bereidingen van framboos. Een perfecte afsluiting van een smakelijke reis door Nederlandse smaken.
Het Dutch Food Week menu is verkrijgbaar van 7 t/m 14 oktober en kost € 42,50 p.p. inclusief cocktail of mocktail. Reserveer het menu direct via de reserveringstool, selecteer de optie ‘Dutch Food Week Menu’.
* Het menu kan op verzoek vega worden bereid, dit kun je aangeven bij je reservering in het opmerkingsveld.
Proef meer tijdens de Double Dutch Food Week
Maar er is meer! Naast ons speciale menu kun je op 12 oktober genieten van een pop-up-cocktailbar in The Green House. Op 14 oktober organiseren we ook een spannende cocktail workshop in samenwerking met Double Dutch. Ontdek de kunst van het mixen en proef de verfijnde smaken van Double Dutch dranken.
Meer weten over ons menu en de werkwijze van The Green House? Ontdek in ons online boekje informatie over onze gerechten, maar ook heerlijke Nederlandse recepten die je thuis kunt bereiden met producten van eigen bodem.