Proef ons zomerse 2 gangendiner!
Vanaf 8 juli is het weer zomer in The Green House! Dan lanceren we ons laagdrempelige 2 gangenmenu vol met smaken en producten uit het zonnigste seizoen.
Zomers en fris, dat is ons nieuwe tweegangendiner. Vol met seizoensgroenten en kruiden. Zoals in al onze menu’s bereiden we de gerechten met pure en verse ingrediënten, die we in ons circulaire restaurant serveren aan iedereen die even lekker snel wat wil komen eten. Het menu kan ook vegan worden besteld.
Dutch Cuisine
We werken naar de filosofie van Dutch Cuisine. Dit initiatief wordt ondersteund door verschillende Nederlandse topchefs die onze nationale keuken een warm hart toedragen. Ze zetten zich in om de Nederlandse eetcultuur te herwaarderen en te zorgen voor verduurzaming. Dutch Cuisine moedigt koks aan om met seizoensgroenten te werken, om aan slimme restverwerking te doen en aandacht te geven aan ondergewaardeerde producten van eigen bodem. En dat klinkt ons als muziek in de oren!
Zomer op je bord
We schenken als eerste een heerlijk frisse amuse voor je uit aan tafel. Een groene gazpacho met onder andere komkommer, courgette en yoghurt. En ondertussen zijn de chefs in de keuken bezig met het bereiden van het eerste zomerse gerecht: een groentetuintje met frisse zomergroentjes, zoals radijs, bospeentjes, doperwtjes en little gem. Erbij knapperige roggebroodcrumble en een yoghurtkruidencrème. De vers geplukte kruiden doen de rest. Zo geeft zuring een lekker friszure touch aan het gerecht.
Wist je trouwens dat er meer dan tweehonderd soorten zuring in het wild groeien? Maar we dwalen af… Voor het hoofdgerecht grillen we met misoboter gelakte spitskool en leggen dit op een bord met tabouleh van Nederlandse quinoa en fijne kruiden, zoals aardse peterselie, die niet alleen heel lekker is, maar ook bomvol vitamine C en mineralen zit. Dit diner geeft je frisse energie voor de rest van de dag, maar is natuurlijk nog niet helemaal compleet.
Groente moet zwemmen
Lekker dineren doe je met een lekker drankje naast je bord. Een goed glas wijn bijvoorbeeld. Zo hebben we bijvoorbeeld een aantal vegan wijnen op de kaart staan. Voor reguliere wijn wordt nog voor het overgrote deel eiwitten gebruikt om te klaren. Dit kan echter ook met niet-dierlijke middelen, zoals bentoniet, een kleiachtige substantie die de wijn op eenzelfde manier helder van kleur maakt.
Liever een biertje bij de lunch? Kies dan voor een ambachtelijk speciaalbiertje van de Utrechtse brouwerij Maximus of een biologisch biertje van de lokale brouwerij De Leckere. Ook Lowlander staat bij ons op de kaart. Niet alleen omdat ze gewoon heel lekkere biertjes brouwen, maar ook omdat zij dezelfde duurzame ambities hebben als wij. A match made in heaven dus! Voor degene die wel wat sterkers willen, serveren we verschillende cocktails met de mixers van Double Dutch en gin van onder andere het duurzame Odds & Ends, een regionale destilleerderij uit Utrecht die voor 99 procent circulaire gin produceert.
Het 2 gangenmenu kost € 27,50 p.p. en is ideaal als je in de zomervakantie lekker laagdrempelig wilt komen dineren. Reserveer het menu direct via de reserveringstool.
Wil je wel lekker uitpakken? Ga dan voor het zomerse shared dining-menu van drie of vier gangen. Tot snel!