Spring is in the air: de nieuwe kaart is er

Het lenteseizoen is al even gestart en dat betekent dat het tijd is voor onze nieuwe kaart. De lente neemt weer heerlijke groente en fruit met zich mee en je raadt het al, de witte asperges en Hollandse aardbeien staan centraal! Onze chefs hebben de lekkerste ingrediënten omgetoverd tot nieuwe creaties die dit seizoen te vinden zijn op ons menu.

Het witte goud

Echt een teken dat het voorjaar is begonnen: witte asperges! Wist je dat de witte asperge en groene asperge hetzelfde ras is? Het enige verschil is dat de witte asperge onder de grond groeit zodat ze mooi wit blijven. Deze groente wordt, net als de aardbei, met de hand geoogst en zijn het allerlekkerst als ze vers zijn. Ze drogen namelijk heel snel uit.

Doordat asperges prijzig zijn worden ze ook wel ‘het witte goud’ genoemd. Asperges worden maar een korte periode in Nederland gestoken, namelijk van eind april t/m 24 juni, en zijn daarom een échte seizoensgroente.

 

De Hollandse aardbei

Een ander mooi product uit de lente is de aardbei, ook wel ‘zomerkoninkjes’ genoemd. Deze naam is te danken aan de blaadjes waar nog vocht in zit en als ware als een kroon op de vrucht staan. Wist je dat de laatste aardbeien aan de plant vaak zoeter zijn? De suikers die door de zon zijn aangemaakt, hoeven nu alleen nog maar verdeeld te worden over de laatste vruchten. Dit heerlijke fruit komt terug in twee heerlijke gerechtjes van de kaart.

Een echte klassieker op het menu is de ‘eton mess’. De combinatie van verse aardbeien, geslagen room en meringue blijft heerlijk! Ook een ander dessert is gemaakt met aardbeien: onze parfait. Ook wel stilstaand ijs genoemd, want dit dessert kan zonder ijsmachine gemaakt worden. De combinatie van aardbeienparfait, vanillecrumble en basilicum moet je proeven! We gebruiken basilicum vanwege de lichtzoete smaak.

 

Nieuwe pizzetta’s 

Uiteraard vind je dit seizoen ook weer nieuwe pizzetta’s terug op onze kaart. Onze ambachtelijke pizza’s uit de houtoven. Voor ons deeg gebruiken we een bijzonder Hollands basisdeeg. Hiervoor wordt het tarwe binnen een straal van 15 kilometer van Utrecht geoogst. Vervolgens wordt dit tot meel gemalen in een oer-Hollandse molen De Valk in Montfoort. Een Utrechtse bakker, van Eekeren, maakt er dan vervolgens deeg van met Nederlandse koolzaadolie en Utrechts leidingwater. Lokaler kan niet!

De nieuwe pizzetta’s geven wat ons betreft echt de lente weer. Zo maken we onze lente pizzetta met verse groene groente, pittige radijsjes en een bijna traditionele ‘salsa bianca’. Bijna traditioneel? Ja, want we maken hem zoals een béchamelsaus, maar dan met koolzaadolie en sojamelk. Gezond én duurzaam!

 

Salade à la The Green House 

Ook in de nieuwe salade van de kaart gebruiken we groente uit het seizoen. Dit nieuwe gerecht is geïnspireerd op de caesar salade met de keuze van sla, dressing en het gekookte eitje, maar dan met een eigen draai die The Green House karakteriseert. Met verse groente uit het seizoen en oergraan spelt, een verwant van tarwe dat een aantal belangrijke voedingsstoffen bevat, is dit een gezond alternatief waar je zowel van tijdens de lunch als je diner kan genieten.

 

Blijf op de hoogte

Ons Privacy Statement is van toepassing als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief. Lees er hier meer over.

The Green House is onderdeel van Albron Nederland B.V.