Vier de zomer bij ons
Het is bijna zover: eindelijk zomer! Meer gezelligheid op straat, lekker op het terras genieten van de zon en mooie seizoensproducten zoals aardbeien. En een nieuwe zomerkaart uiteraard! Bekijk hier ons nieuwe menu.
Lekker van eigen bodem
Onze keuken werkt graag met seizoensgroenten uit eigen land. Niet alleen is onze Nederlandse keuken ontzettend lekker, het zorgt ook voor verduurzaming, slimme restverwerking en zo kunnen we ook ondergewaardeerde producten van eigen bodem weer bij culinaire liefhebbers onder de aandacht brengen.
Tuurlijk kies en bestel je waar je zin in hebt, maar door wat extra info te geven op onze menukaart willen we je toch een bewuste keuze geven. Zo proberen we zoveel mogelijk ingrediënten van dichtbij te halen (ons streven is niet verder dan 50 km) en krijg je inzicht in de gerechten die vegetarisch of veganistisch zijn. Ook berekenen we de impact van onze gerechten op het milieu aan de hand van de graadmeter CO2-equivalent en laten we zien welke gerechten ‘milieuvriendelijk’ zijn. Zo kun je dus zelf bepalen hoe groot jouw ecologische voetafdruk is. Uiteraard zorgen wij ervoor dat alle schoenmaten waaruit je kunt kiezen, lekker klein zijn.
Van oer-Hollandse molen tot op het bord
Het liefst blijven we dus in de buurt. Zo gebruiken we voor ons brood een bijzonder Hollands basisdeeg volledig geproduceerd door verschillende, gepassioneerde lokale ondernemers. Eerst wordt de tarwe geoogst binnen 15 km van Utrecht. Daarna wordt het tot meel gemalen in De Valk in Montfoort – een oer-Hollandse molen – en vervolgens maakt de Utrechtse bakker Van Eekeren er met behulp van Nederlandse koolzaadolie en Utrechts leidingwater deeg van.
Stekkerloos ijs
Ook ons ijs wordt op een zeer innovatieve wijze bereid. Onze chefs missen de ijsmachine dan ook totaal niet. Het ijs wordt na bestelling à la minute gemaakt met stikstof: een afvalstof die ontstaat bij de raffinage van olie. Stikstof heeft namelijk een temperatuur van minimaal 200 graden Celsius en is dus ideaal om snel overheerlijk ijs te bereiden. Voor dat ijs gebruiken we seizoensfruit uit onze eigen urban farm of van lokale leveranciers met wie we samen werken.
Onze regentuin
Als het even kan, verbouwen we onze producten zelf in onze urban farm. De Rain garden, oftewel onze buitentuin aan de achterkant van ons restaurant, maakt daar ook deel van uit. Hier kweken we de planten voordat ze naar de kas gaan en in de zomer gebruiken we deze tuin om groenten en fruit te kweken. In de regentuin bevinden zich een aantal watervloeren – op verschillende verdiepingen – die op een slimme manier het voedzame regenwater verdelen en vasthouden. Op deze watervloeren kweken we groenteplanten en kruiden tot ze volgroeid zijn en naar de binnenkas kunnen. Of direct naar de keuken waarna ze binnen no-time op je bord liggen.
Kom jij snel in het zonnetje genieten van ons nieuwe zomermenu? We verrassen je graag vanaf 20 juni met onze nieuwe kaart. Reserveer je tafel via de reserveerkalender.